Η Bridgestone Corporation επεκτείνει την μακροχρόνια συνεργασία της με τον όμιλο της BMW, ανακοινώνοντας περαιτέρω συμβάσεις για την προμήθεια ελαστικών εργοστασιακού εξοπλισμού σε δυο νέα μοντέλα του ομίλου. Πρόκειται για την νέα BMW Σειρά 7 και BMW X1.

Το υπερπολυτελές BMW Σειρά 7 σαλούν, του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, είναι εξοπλισμένο με το Bridgestone Potenza S001 UHP (Ultra High Performance – Μέγιστων Επιδόσεων) σπορ ελαστικό, διαθέσιμο σε 6 μεγέθη, όλα με την προστιθέμενη ασφάλεια της τεχνολογίας RFT (Run Flat Technology).

Το Bridgestone Potenza S001 είναι η ναυαρχίδα των UHP ελαστικών της Bridgestone, σχεδιασμένο για τη μέγιστη απόδοση σε υψηλές ταχύτητες, προσφέροντας συνάμα άψογη ανταπόκριση ακριβείας σε στεγνό και υγρό οδόστρωμα.

Για το καινούριο μοντέλο X1 της BMW, η Bridgestone προμηθεύει τρία μεγέθη με την προστιθέμενη ασφάλεια RFT (Run Flat Technology), καθώς επίσης, τρία συμβατικά μεγέθη τύπου Turanza T001 που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στον οδηγό τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και αποδοτικότητας τόσο σε στεγνό όσον και σε υγρό οδόστρωμα.

Αυτές οι δύο νέες προσθήκες ως αρχικός εργοστασιακός εξοπλισμός στα οχήματα της BMW βασίζονται στην μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ της Bridgestone Corporation και του ομίλου της BMW, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνων και πίστας. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, αυτή η συνεργασία έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει έναν μακρύ κατάλογο οχημάτων όπου προτιμόνται και επιλέγονται τα ελαστικά Bridgestone ως πρώτη εφαρμογή. Με την πάροδο και την εξέλιξη του χρόνου, οι δύο κολοσσοί έχουν δημιουργήσει μια άριστη συνεργασία, συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των τεχνικών της Bridgestone με την εμπειρία που αποφέρει το πρόγραμμα BMW Driving Experience, με αποτέλεσμα την εξέλιξη της τεχνολογίας στα ελαστικά Run-Flat (RFT).

Πιο πρόσφατα, η Bridgestone επιλέχθηκε ως ο αποκλειστικός προμηθευτής για τα αυτοκίνητα BMW i, προμηθεύοντας τα ελαστικά Ecopia EP500 για τη σειρά i3 της BMW, καθώς επίσης, το Potenza S001 UHP για το ηλεκτρικό υβριδικό μοντέλο της BMW i8.

Πληροφορίες για την Bridgestone:

  • Η Bridgestone, είναι Ιαπωνική εταιρία με βάση το Τόκιο, που έχει καταφέρει να γίνει ο Νο. 1 κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο.
  • Εργοδοτεί πάνω από 140.000 άτομα ανά το παγκόσμιο.
  • Λειτουργεί 194 μονάδες παραγωγής σε 25 χώρες και πουλάει προϊόντα σε πάνω από 150 χώρες.
  • 1 στα 5 αυτοκίνητα στον κόσμο κυκλοφορούν με ελαστικά της εταιρίας.
  • Οι πωλήσεις της υπολογίζονται σε περίπου 200 εκατομμύρια ελαστικά τον χρόνο.
  • Τα ελαστικά της Bridgestone επιλέγονται σαν πρώτη εφαρμογή (εργοστασιακή εφαρμογή) από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην αυτοκινητοβιομηχανία (Audi, Aston Martin, BMW, Honda, Fiat, Ferrari, Jeep, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Suzuki, Volvo, VW και πολλές άλλες).
  • Εισάγεται επίσημα στην Κύπρο από την εταιρία Α/φοί Λευκαρίτη ΛΤΔ, από το 1963.
  • Είναι τώρα διαθέσιμα στα καλύτερα συνεργεία/καταστήματα ελαστικών σε όλη την Κύπρο με νέες χαμηλές τιμές, με επίσημο τιμοκατάλογο. 

 http://bridgestonenewsroom.eu/stories/9864-bridgestone-extends-premium-partnership