Η Ferrari επιλέγει BRIDGESTONE για το σπορ Cabrio Μοντέλο Portofino.

Η Bridgestone έχει επιλεγεί από τη Ferrari για την προμήθεια προαιρετικών ελαστικών τύπου Run-Flat για το σπορ κάμπριο μοντέλο της, το Ferrari Portofino 600-cv 2 + 2 θέσεων. Το εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello θα προμηθεύεται τα ελαστικά Potenza S007 Run-Flat στα μεγέθη 245/35ZRF20 (91Y) και 285/35ZRF20 (100Y) για τους πελάτες που τα ζητούν.

Η Bridgestone σχεδίασε το ελαστικό UHP Potenza S007 Run-Flat, συμπεριλαμβάνοντας καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες για να συνδυάσει το στρίψιμο με πολλά G και την ανθεκτικότητα στις υψηλές ταχύτητες, που ταιριάζουν με τη σπορ οδήγηση του Portofino. Η ασύμμετρη σχεδίαση με πλατιούς εξωτερικούς ώμους και στιβαρό μέσα πέλμα, ενισχύει την ακρίβεια και την απόκριση του τιμονιού, καθώς και το κράτημα σε στεγνό οδόστρωμα. Οι μεγάλες περιφερειακές αυλακώσεις βοηθούν το ελαστικό να διώχνει το νερό και να διατηρεί την πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα. Η τεχνολογία Run-Flat της Bridgestone επιτρέπει στον οδηγό να κρατήσει τον έλεγχο του οχήματος μετά από σκάσιμο, να συνεχίσει να οδηγεί για μέχρι και 80km με ταχύτητα έως και 80km/h αλλά και να φρενάρει με ασφάλεια.

«Ο τέλειος συνδυασμός της αγωνιστικής συμπεριφοράς και της άνεσης στο Ferrari Portofino δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις για τους κατασκευαστές ελαστικών. Η Bridgestone είναι ενθουσιασμένη που θα προμηθεύει ελαστικά νέας γενιάς Run-Flat που έχουν αναπτυχθεί, δοκιμαστεί και παραχθεί στην Ιαπωνία γι’ αυτό το εξαιρετικό κάμπριο», λέει ο Christophe De Valroger, Αντιπρόεδρος της Original Equipment, Bridgestone EMEA.

Η Bridgestone αναπτύσσει ελαστικά για τη Ferrari και παρέχει πρωτότυπο εξοπλισμό στα αυτοκίνητα που παράγονται στο Maranello, από το 1990 με πρώτο το Ferrari 348. Το Potenza S007 είναι ήδη το προαιρετικό εργοστασιακό ελαστικό για τα 8κύλινδρα 488 GTB και Spider. Η Bridgestone προμήθευε τα ελαστικά Potenza F1 στην ομάδα της Scuderia Ferrari Formula 1 για την περίοδο μεταξύ 1999 και 2010 - μια εποχή κατά την οποία η Scuderia Ferrari κέρδισε οκτώ φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών Formula 1 και επτά φορές το Πρωτάθλημα Οδηγών.

Source: https://www.bridgestonenewsroom.eu/brandportal/bridgestonepr/default/news-detail/305?lang=eu