Η τεχνολογία «ologic» της Bridgestone γίνεται σπορ

 

Η Bridgestone, o νούμερο ένα κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της ως ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών για το νέο σπορ BMW i3s. Αφού απέδειξαν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με τα ελαστικά για τη BMW i3, η Bridgestone και ο Όμιλος BMW συνεχίζουν τη συνεργασία τους.

 

 Σχεδιασμένα για σπορ επιδόσεις

 

Τα νέα ελαστικά ανταποκρίνονται σε κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές που έγιναν στα i3s. Το όχημα έχει μια πιο σπορ εμφάνιση με φαρδύτερο πίσω άξονα και εκτεταμένα φτερά στους πίσω τροχούς. Αυτό ενέπνευσε τη Bridgestone να σχεδιάσει ελαστικά 20mm φαρδύτερα από αυτά του i3, επαυξάνοντας τη φαρδύτερη, πιο σπορ εμφάνιση του νέου οχήματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα, επαρκή πρόσφυση για να αξιοποιήσει την αυξημένη ισχύ και ροπή. Τοποθετημένα στις ζάντες των 20 ιντσών που είναι στάνταρ στα i3s, τα ελαστικά Bridgestone αποτελούν έναν οπτικά τέλειο συνδυασμό με τις γυαλιστερές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου.

 

Τεχνολογία «ologic»

 

Ως ηλεκτρικά οχήματα, τα i3 και i3s απαιτούν μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά τα ελαστικά. Η Bridgestone ανταποκρίθηκε με την τεχνολογία «ologic», ένα ελαστικό σχεδιασμένο εξολοκλήρου από την Bridgestone ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.

 

«Η τεχνολογία “ologic” βοηθά αυτά τα οχήματα να τελειοποιούν τις επιδόσεις τους», εξηγεί ο Christophe de Valroger, Αντιπρόεδρος του τμήματος Original Equipment της Bridgestone EMEA. «Και το κάνει αυτό χωρίς να θυσιάζει την ασφάλεια. Χρησιμοποιούμε ένα στενό σχέδιο πέλματος Ecopia EP500 που εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση, ακόμη και σε υγρές καιρικές συνθήκες. Τους έχει απονεμηθεί βαθμολογία Β στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικού για αντίσταση κύλισης και πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα».

 

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγαλύτερη διάμετρο ελαστικών που μειώνει την αντίσταση κύλισης και βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση. «Η Bridgestone και η BMW μοιράζονται τη δέσμευση να αναπτύξουν προϊόντα που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον», λέει ο Christophe Valroger. Η τεχνολογία “ologic” μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε έναν από τους μακροπρόθεσμους στόχους μας: παγκόσμια μείωση κατά 50% των εκπομπών CO2 έως το 2050. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό ελαστικό για μοναδικά οχήματα. Είμαστε υπερήφανοι που τα έχουμε να μας καθοδηγούν στο μέλλον».

 

Ξεκινούμε για το μέλλον

 

Το νέο ελαστικό της Bridgestone για τα i3s είναι το πιο πρόσφατο προϊόν μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ του Ομίλου BMW και της Bridgestone. Τα τελευταία 17 χρόνια, η σχέση αυτή συμπεριλαμβάνει αμέτρητες εφαρμογές Bridgestone ως εργοστασιακό εξοπλισμό,  συνεργασίες πάνω στα BMW Driving Experience και τώρα, τον ρόλο της Bridgestone ως τον μοναδικό συνεργάτη ανάπτυξης των ελαστικών για το BMW i3s.

 

Source: https://www.bridgestonenewsroom.eu/brandportal/bridgestonepr/default/news-detail/279?lang=eu