Η Bridgestone αποδεικνύεται ο αγαπημένος προμηθευτής ελαστικών των Κατασκευαστών Αρχικού Εξοπλισμού

 

Η Bridgestone, η Νο.1 εταιρεία ελαστικών παγκοσμίως, κάνει τις υψηλότερες παγκόσμιες επενδύσεις στον κλάδο στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Και έχουν ανταμειφθεί γι’ αυτό. Με τα ελαστικά προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες των κατασκευαστών αρχικού εξοπλισμού (Original Equipment Manufacturers - OEMs) και των οχημάτων τους, τα Bridgestone έχουν ήδη εκλεγεί ως τα ελαστικά επιλογής για πάνω από 45 εφαρμογές σε πάνω από 15 μοντέλα από τις αρχές του 2018 - και έρχονται πάνω από 60 επιπλέον εφαρμογές μέχρι το τέλος του έτους.

 

Η Bridgestone δουλεύει δίπλα-δίπλα με τους κατασκευαστές εξοπλισμού για να δημιουργήσουν εφαρμογές ελαστικών προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Αυτή η προσέγγιση είχε μια εντυπωσιακή θετική ανταπόκριση. Μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2018, περισσότεροι από 10 κατασκευαστές ζήτησαν πάνω από 45 εφαρμογές για περισσότερα από 15 διαφορετικά μοντέλα όπως: Ferrari Portofino, Porsche Cayenne, Mercedes A-Class και C-Class. Audi A1, A6, A7 και Q2. Volkswagen Touareg, T-ROC, Tiguan και Polo. Opel Insignia, Renault Mégane R.S., BMW i3s και X3 και άλλα.

 

Η προσέγγιση προσαρμογής ξεκινάει με την κατανόηση των ειδικών αναγκών των ΚΑΕ και εργάζεται σε στενή συνεργασία μαζί τους για την τελειοποίηση κάθε στοιχείου του ελαστικού στο ίδιο το όχημα. Για παράδειγμα, η Lexus και η Mercedes ήθελαν να προσφέρουν στους οδηγούς τους ασφάλεια σε περίπτωση σκασίματος. Η Bridgestone απάντησε στο αίτημά τους ενσωματώνοντας την τεχνολογία Run-Flat (RFT) στο Turanza T005. Για το Ferrari Portofino, η Bridgestone ενσωμάτωσε επίσης το RFT στο Potenza S007 που σχεδιάστηκε για να συνδυάζει στρίψιμο με πολλά G και ανθεκτικότητα σε υψηλές ταχύτητες αλλά και να ταιριάζει με τον σπορ χειρισμό του Portofino.

 

Η Audi και η Opel προσπαθούσαν να ελαχιστοποιήσουν το θόρυβο των οχημάτων και να αυξήσουν την άνεση. Η Bridgestone το πέτυχε γεμίζοντας τις κοιλότητες με υλικά απορρόφησης ήχου και πραγματοποιώντας διάφορες άλλες προσαρμογές, όλα μέρος μιας καινοτομίας της δικής της τεχνολογίας B-Silent - που είναι διαθέσιμη στα νέα Audi A6, A7 και Opel Insignia.

 

Κατόπιν αιτήματος των ΚΑΕ, η Bridgestone πρόσφερε ανώτερη οδική συμπεριφορά, δημιουργώντας προηγμένα σχέδια πέλματος. Επίσης, πρόσφερε καλύτερες δυνατότητες στριψίματος, ενισχύοντας τους πλευρικούς τοίχους σε σκελετούς ελαστικών ή χρησιμοποίησε τη δική της τεχνολογία ανάμειξης πυριτίου NanoPro-Tech για την ελαχιστοποίηση της φθοράς και την επέκταση της ζωής των ελαστικών. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ανάγκες απαιτούσαν κάτι περισσότερο από ακριβή συντονισμό. Η BMW, για παράδειγμα, χρειάστηκε μια εντελώς διαφορετική ιδέα για τα ελαστικά των ηλεκτρικών οχημάτων της. Η Bridgestone ανταποκρίθηκε με την τεχνολογία «ologic» και ένα ελαστικό σχεδιασμένο από την ίδια, ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα που βελτιστοποιεί την απόδοσή τους εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απόλυτη ασφάλεια, το οποίο μπορείτε να το δείτε στο πρόσφατα λανσαρισμένο BMW i3s.

 

Ξεπερνώντας κατά πολύ τις πολύπλοκες απαιτήσεις

 

Η Porsche προσκάλεσε τη Bridgestone να προσφέρει μια λύση ελαστικών που θα επιτύγχανε τους στόχους χειρισμού σε στεγνό οδόστρωμα για τη νέα γενιά της σειράς Cayenne. Η Bridgestone δημιούργησε μια μοναδική αθλητική σύνθεση υψηλής περιεκτικότητας πυριτίου, η οποία ανταποκρίθηκε στους στόχους για επιδόσεις ξηρού καιρού, καθώς και σε κάθε άλλο μέτωπο. Το ελαστικό 21 ιντσών Bridgestone Dueler H / P Sport είναι επίσης το καλύτερο στην κατηγορία για χειρισμό σε υγρό - ένα απίστευτο επίτευγμα για ένα ελαστικό που σχεδιάστηκε με αθλητικές προδιαγραφές - εξασφαλίζοντας στους οδηγούς τον έλεγχο και τη διατήρηση της ασφάλειας ακόμη και σε υγρές συνθήκες. Και παρά τα υψηλά επίπεδα συνολικής απόδοσης, δεν υπήρχε αντίστοιχα υψηλή φθορά.

 

Σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες, η Bridgestone ξεπέρασε τον εαυτό της ​​για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της: «Η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης πρόσφερε και πάλι εξαιρετική ποιότητα», λέει ο Mark Tejedor, Αντιπρόεδρος του Original Equipment της Bridgestone EMEA. «Τα αποτελέσματα που έχουμε δει με το Bridgestone Dueler H / P Sport 21 ιντσών για το Porsche Cayenne ήταν εξαιρετικά. Στην εύρεση μιας καινοτόμου λύσης σε μια σειρά πολύπλοκων απαιτήσεων της Porsche, η Bridgestone ξεπέρασε τις προσδοκίες. Αυτό το ελαστικό έθεσε ακόμη και το ρεκόρ γύρου στο δοκιμαστικό κομμάτι υγρού χειρισμού της Bridgestone».

 

Συνεργασίες για το μέλλον

 

Οι εταιρικές συνεργασίες και η συν-δημιουργία έχουν οδηγήσει σε κάτι πολύ περισσότερο από τα εξατομικευμένα σχέδια για κάθε αυτοκίνητο. «Μας επέτρεψε να κάνουμε ένα βήμα προς μια νέα κατεύθυνση», λέει ο Mark Tejedor, VP της Original Equipment της Bridgestone EMEA. «Δημιουργούμε νέα ελαστικά που είναι πιο αποτελεσματικά και καλύτερα προσαρμοσμένα στα οχήματα από ποτέ άλλοτε για να κρατήσουν τους οδηγούς σε κίνηση ό,τι κι αν συμβεί».

 

Source: https://www.bridgestonenewsroom.eu/brandportal/bridgestonepr/default/news-detail/419?lang=eu#_ftn1