Η Bridgestone καλωσορίζει τη “Enliten”, τη νέα, καινοτόμα τεχνολογία για ελαφρότερα ελαστικά, με πολλαπλά ωφελήματα

  • Η τεχνολογία Enliten μειώνει την αντίσταση κύλισης του ελαστικού έως και μέχρι 20% πετυχαίνοντας έτσι τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.
  • Η τεχνολογία επιτρέπει τη μείωση του βάρους του ελαστικού μέχρι και 10%, χωρίς να μειώνει τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.
  • Η τεχνολογία Enliten βελτιώνει επίσης τον χειρισμό και τη σταθερότητα του οχήματος, αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση. 

Η Bridgestone ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της Enliten, μιας νέας καινοτομικής τεχνολογίας ελαστικών ελαφριού τύπου, η οποία φέρνει μια ασυναγώνιστη μείωση του υλικού καθώς και της αντίστασης κύλισης του ελαστικού, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων ενός οχήματος και παρέχοντας παράλληλα την ίδια διάρκεια ζωής με το πρότυπο ελαστικό αρχικού εξοπλισμού.

Για να επωφεληθούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οδηγοί και το περιβάλλον, τα ελαστικά με την ενσωματωμένη τεχνολογία Enliten βελτιώνουν επίσης τον χειρισμό του οχήματος και τη σταθερότητά του, για αύξηση της οδηγικής απόλαυσης.

Πιο βιώσιμη, πιο αποτελεσματική

Σήμερα, οι φθίνοντες πόροι και η αλλαγή του κλίματος είναι δύο θέματα τεράστιας ανησυχίας, που ασκούν τεράστια πίεση στο περιβάλλον και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες έχουν αντιδράσει θέτοντας όλο και πιο αυστηρούς στόχους στους Κατασκευαστές Αρχικού Εξοπλισμού (ΚΑΕ) για να μειώσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν τα οχήματά τους.

Η Enliten είναι η πιο πρόσφατη λύση της Bridgestone για την επίτευξη αυτών των στόχων μέσω ελαστικών αρχικού εξοπλισμού. Η τεχνολογία μειώνει την αντίσταση κύλισης ενός επιβατικού ελαστικού κατά μέσο όρο 20% από ένα καλοκαιρινό ελαστικό. Αυτό επιτρέπει στα ελαστικά με ενσωματωμένη τεχνολογία Enliten, να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων, ενώ παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την εμβέλεια των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Enliten μειώνει το βάρος των επιβατικών ελαστικών κατά 10% από ένα πρότυπο καλοκαιρινό ελαστικό. Αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει ότι λιγότερες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ελαστικών, αλλά συμβάλλει επίσης στη μειωμένη αντίσταση κύλισης. Η τεχνολογία Enliten τα επιτυγχάνει όλα αυτά, χωρίς να προκαλεί κάποια φθορά στο ελαστικό ή να μειώνει το επίπεδο ασφάλειάς του. Η τεχνολογία βελτιώνει ακόμη περισσότερο τον χειρισμό και τη σταθερότητα του οχήματος, αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση.

Μια νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό και την παραγωγή ελαστικών

Η τεχνολογία Enliten έχει επιτύχει αυτές τις δυνατότητες μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης στον σχεδιασμό και την παραγωγή ελαστικών. Συνδυάζει ένα σύνθετο μίγμα που επιτρέπει τη βελτιωμένη απόδοση φθοράς και μειωμένο βάθος πέλματος, μειωμένο και ενισχυμένο πάχος εσωτερικής επένδυσης και νέο σχεδιασμό καλουπιού.

Ο Paolo Ferrari, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bridgestone EMEA, δήλωσε: «Η επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ευθύνη όλων των ανθρώπων και των επιχειρήσεων σ’ αυτόν τον πλανήτη. Για παράδειγμα, στη Bridgestone, ό,τι κάνουμε πρέπει να συμβάλλει στη στρατηγική μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη: Ο τρόπος μας να υπηρετούμε. Φυσικά, οι πελάτες μας παίρνουν τις δικές τους πρωτοβουλίες κι εμείς ως εταίρος τους, είμαστε υπεύθυνοι να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους στόχους τους όσο καλύτερα μπορούμε. Καθώς εργαζόμαστε για το όραμά μας για ένα μακροβιέστερο περιβάλλον, να παράγουμε προϊόντα από πρώτες ύλες που είναι πλήρως ανανεώσιμες και βιώσιμες μέχρι το 2050 και μετά, η τεχνολογία Enliten είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».

Ενόψει των σημερινών κοινωνικών, οικονομικών και τεχνολογικών τάσεων, η Bridgestone μεταμορφώνεται γρήγορα από κορυφαίος παραγωγός ελαστικών σε ηγέτη στις λύσεις κίνησης. Τα τελευταία χρόνια, η Bridgestone Corporation έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην Έρευνα & Ανάπτυξη, δαπανώντας περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (το υψηλότερο ποσό στη βιομηχανία) για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, προϊόντων και λύσεων που θα επιτρέψουν στους πελάτες, τους στόλους και τους τελικούς χρήστες να γίνουν πιο βιώσιμοι και πιο αποδοτικοί.

Η Bridgestone θα ανακοινώσει σύντομα συνεργασίες για την εφαρμογή της τεχνολογίας Enliten σε οχήματα στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

Η εταιρεία Bridgestone

Η Bridgestone είναι Ιαπωνική εταιρία με βάση το Τόκιο και έχει καταφέρει να γίνει ο Νο. 1 κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο. Εργοδοτεί πάνω από 140.000 άτομα, λειτουργεί 194 μονάδες παραγωγής, σε 25 χώρες και διαθέτει τα προϊόντα της σε πάνω από 150 χώρες. Ενδεικτικό της δύναμής της είναι το γεγονός ότι 1 στα 5 αυτοκίνητα στον κόσμο κυκλοφορούν με ελαστικά της εταιρίας ενώ επιλέγονται σαν πρώτη εφαρμογή (εργοστασιακή εφαρμογή) από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες (Audi, Aston Martin, BMW, Honda, Fiat, Ferrari, Jeep, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Suzuki, Volvo, VW και πολλές άλλες). Οι πωλήσεις της ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ελαστικά τον χρόνο.

Στην Κύπρο, τα ελαστικά Bridgestone εισάγονται και διανέμονται από τη Lefkaritis Bros Ltd, από το 1963. Είναι τώρα διαθέσιμα στα καλύτερα συνεργεία/καταστήματα ελαστικών σε όλη την Κύπρο.

 

Source:  https://www.bridgestonenewsroom.eu/brandportal/bridgestonepr/default/news-detail/767?lang=eu