Τα ελαστικά Bridgestone DriveGuard®,  φέρνουν την επανάσταση στη βιομηχανία ελαστικών, με επιπλέον οφέλη και ασφάλεια για όλους τους καταναλωτές

Παραμείνετε ασφαλείς και διατηρήστε τον έλεγχο του οχήματός σας, ακόμα και με τρυπημένο ελαστικό, συνεχίζοντας  την πορεία σας με ελαστικά DriveGuard (με run-flat technology) για απόσταση μέχρι και 80 χλμ. με ταχύτητα έως 80χλμ./ώρα!

Βρυξέλλες, (25 Ιανουαρίου 2016) - Η Bridgestone, ο Νο. 1 κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, παρουσίασε το Bridgestone DriveGuard, ένα νέο ελαστικό touring που αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας επιπλέον οφέλη και ασφάλεια σε όλους τους καταναλωτές. Το νέο DriveGuard  είναι σχεδιασμένο για να είναι συμβατό σε όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα, για να καθησυχάσει όποιες ανησυχίες σχετικά με ζημιές στα ελαστικά (όπως ζημιές στα πλευρικά τοιχώματα και στην επιφάνεια του πέλματος) και για να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, άνεσης και οικονομίας καυσίμων, παρέχοντας στους οδηγούς επιπλέον ξεγνοιασιά, ασφάλεια και ευκολία.

Γνωστή για την ανάπτυξη εξαίρετων και πρωτοποριακών τεχνολογιών, η Bridgestone με το νέο της προϊόν DriveGuard, φέρνει την επανάσταση χάρη στην:

 • Δυνατότητα τοποθέτησης  σε όλα τα επιβατικά οχήματα ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή το μοντέλο1. Το Bridgestone DriveGuard δεν περιορίζεται σε εργοστασιακή τοποθέτηση σε συγκεκριμένες μάρκες ή μοντέλα αυτοκινήτων, και μπορεί να τοποθετηθεί στα περισσότερα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα TPMS, το οποίο είναι υποχρεωτικό στην Ευρώπη για τα νέα αυτοκίνητα από τον Νοέμβριο του 2014, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εξοπλισμού 32 εκατομμύριων οχημάτων με το DriveGuard, το 2016.

 

 • Μοναδική ανταπόκριση σε όλα σχεδόν τα είδη ζημιών σε ελαστικά (συμπεριλαμβανομένων ζημιών στο πλευρικό τοίχωμα και το πέλμα), σε αντίθεση με άλλες λύσεις επιμηκυμένης κινητικότητας για τα ελαστικά (π.χ. στεγανοποιητικό υλικό). Η τεχνολογία νέας εποχής DriveGuard, χρησιμοποιεί ένα αποκλειστικό σχεδιασμό ψύξης μέσω πτερυγίων γόμας υψηλής τεχνολογίας, καθώς και υποστηρικτικά και σκληρά, ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα που επιτρέπουν στους οδηγούς να διατηρήσουν τον έλεγχο και να συνεχίσουν την οδήγηση με ασφάλεια και άνεση για ακόμα 80 χλμ, με ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα2 μετά το κλατάρισμα, μέχρι να είναι ασφαλές να επισκευάσουν ή αντικαταστήσουν το ελαστικό τους, παρέχοντας τους έτσι επιπλέον ξεγνοιασιά, όσο αφορά τις ζημιές στα ελαστικά. 
 • Φιλοσοφία «Χωρίς συμβιβασμούς». Το Bridgestone DriveGuard προσφέρει την καλύτερη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς, στην προσφυγή σε βρεγμένο οδόστρωμα ή στην αντίσταση κύλισης, όπως υποστηρίζεται από τις εξαιρετικές αποδόσεις της ετικέτας ελαστικών της ΕΕ3 (A για την προσφυγή στο βρεγμένο οδόστρωμα και C για την αντίσταση κύλισης) και από ανεξάρτητες δοκιμές από την TÜV Süd4, αποδεικνύοντας ότι το Bridgestone DriveGuard κατατάσσεται υψηλά στις κατηγορίες επιδόσεων που είναι σημαντικές για τους οδηγούς, όπως η ασφάλεια στο βρεγμένο οδόστρωμα, τοποθετώντας έτσι το DriveGuard στην πρώτη γραμμή της οδικής ασφάλειας.

 

 • Οικολογική συνείδηση. Το Bridgestone DriveGuard όχι μόνο καταργεί την ανάγκη για ρεζέρβα, θέτοντας έτσι λιγότερο βάρος στο όχημα – αλλά είναι επίσης και πλήρως ανακυκλώσιμο διαμέσου του συμβατικού κυκλώματος ανακύκλωσης – σε αντίθεση με άλλες λύσεις επιμηκυμένης κινητικότητας ελαστικών.

 

Με το 60% των οδηγών να αντιμετωπίζουν κλαταρίσματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προκαλώντας συναισθήματα ανασφάλειας σε συνδυασμό με τον χαμένο χρόνο που μπορεί να φτάσει και τις 3 ώρες5, τώρα σίγουρα είναι η στιγμή να αναθεωρήσουμε την ασφάλεια των ελαστικών. To Bridgestone DriveGuard, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην οδική ασφάλεια - σε όλες σχεδόν τις συνθήκες - καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων που προκύπτουν από κλαταρίσματα, τη ξαφνική απώλεια πίεσης του αέρα ή από βλάβες ελάστικων άλλων μορφών. 

«Το Bridgestone DriveGuard σού δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσεις να κινείσαι και να αποφύγεις την άμεση επιβάρυνση και τις επικίνδυνες συνθήκες ενός κλαταρισμένου ελαστικού – οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν πού και πότε θα αντικαταστήσουν το ελαστικό τους - εντός των αναφερόμενων ορίων ταχύτητας και απόστασης. Η επαναστατική νέα τεχνολογία μας, θα συμβάλει σημαντικά στην οδική ασφάλεια και θα προσφέρει στους οδηγούς επιπλέον ηρεμία και άνεση ενώ βρίσκονται στον δρόμο», δήλωσε ο Eduardo Minardi, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Bridgestone EMEA6.

Πώς λειτουργεί το DriveGuard;

Το Bridgestone DriveGuard βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, αξιοποιώντας την τελευταία τεχνολογία για να οδηγήσει την κινητικότητα στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας:

 • Κινητικότητα χαμηλής πίεσης λόγω:
  • Ενός βελτιστοποιημένου και ενισχυμένου, σκληρού πλευρικού τοιχώματος που υποστηρίζει το βάρος του οχήματος σε περίπτωση ξαφνικής απώλειας αέρα, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο της ασφαλής οδήγησης για 80 χιλιόμετρα με ταχύτητα έως και 80 χλμ/ώρα.
  • Του προηγμένου στρώματος σκελετού πολυεστέρα που παρέχει υψηλή αντοχή στην παραγωγή θερμότητας, βελτιώνοντας τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.
  • Της τεχνολογίας Nano Pro-Tech - μία χημική ένωση η οποία μειώνει την τριβή ανάμεσα στα μόρια του άνθρακα, ελαττώνοντας έτσι την παραγωγή θερμότητας στο πλευρικό τοίχωμα και βοηθώντας το ελαστικό να διατηρήσει το σχήμα του.
  • Του σχεδιασμού ψύξης μέσω πτερυγίων γόμας υψηλής τεχνολογίας (cooling fin design) στα πλευρικά τοιχώματα, που μεταφέρει την αυξημένη θερμότητα από τα πλευρικά τοιχώματα προς τη ζάντα, βοηθώντας έτσι τη διατήρηση του ελαστικού, βελτιώνοντας την ασφάλεια και την αντοχή.

 

 • Έλεγχος στο βρεγμένο οδόστρωμα, λόγω:
  • Της εξαιρετικής προστασίας από υδρολίσθηση: Ψηλές αυλακώσεις με βέλτιστη κατανομή των κενών στον σχεδιασμό του πέλματος.
  • Της υψηλής σταθερότητας στις στροφές: Συνδεδεμένα μπλοκ στην περιοχή των ώμων με βελτιστοποιημένη κατανομή της πίεσης επαφής
  • Της μικρότερης απόστασης φρεναρίσματος: Λόγω της χημικής ένωσης με υψηλού περιεχόμενου πυρίτιο και τεχνολογίας Nano Pro-Tech.

 

 • Άνεση λόγω:
  • Του νέου σχεδίου δομής της κορώνας που παρέχει βελτιωμένη απορρόφηση των ανωμαλιών του δρόμου.
  • Του βελτιστοποιημένου παρεντιθέμενου μετρητή, ενισχυμένου με καουτσούκ.
  • Της ελαφρότερης κατασκευής.
  • Του size by size συντονισμού άνεσης.
  • Της βελτιωμένης ακαμψίας που παρέχει άνεση αντίστοιχη με αυτή των κλασσικών ελαστικών.

Τα ελαστικά Bridgestone DriveGuard, θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον Απρίλιο σε 19 Καλοκαιρινά και 11 Χειμερινά μεγέθη – από 185/65 R15 μέχρι 245/40 R18. Τα μεγέθη θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε δύο φάσεις.

Σχετικά με την Bridgestone ΕΜΕΑ

Η Bridgestone ΕΜΕΑ, με έδρα στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, είναι η βασική περιφερειακή θυγατρική του Bridgestone Corporation, με έδρα στο Τόκυο, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ελαστικών και άλλων προϊόντων από καουτσούκ στον κόσμο. Η Bridgestone ΕΜΕΑ λειτουργεί ένα κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης, 13 εργοστάσια και γραφεία σε περισσότερες από 35 χώρες, με περίπου 19.000 εργαζόμενους. Τα premium ελαστικά της Bridgestone ΕΜΕΑ πωλούνται στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και παγκόσμια.

 

Ø      Κάνε κλικ και δες το Βίντεο Bridgestone Driveguard 360° 

 

Website: www.bridgestone.eu/driveguard 
Facebook: www.facebook.com/Bridgestone.EU 
Twitter: https://twitter.com/bridgestonetyre 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bridgestone-europe [1] Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμα για ημιφορτηγά. Μόνο για τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (TPMS). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε www.bridgestone.co.uk/driveguard.

[2] 80 χιλιόμετρα με 80 χλμ /ώρα ισοδυναμούν με 50 μίλια με 50 μίλια/ώρα

[3] Η ετικέτα ελαστικών της ΕΕ είναι ένα σύστημα ταξινόμησης, μέσω του οποίου οι κατασκευαστές ελαστικών για αυτοκίνητα, φορτηγά και βαρέα φορτηγά πρέπει να προσδιορίζουν την ενεργειακή  αποτελεσματικότητα, την ικανότητά τους να φρενάρουν σε βρεγμένο οδόστρωμα και τα επίπεδα εξωτερικού θορύβου.

[4]Έκθεση της TÜV Süd: Το Bridgestone DriveGuard κατατάσσεται υψηλά στα παρακάτω κριτήρια σε σχέση με τα ελαστικά του ανταγωνισμού: ευθεία υδρολίσθηση, πλευρική υδρολίσθηση, φρενάρισμα στη στεγνή άσφαλτο και πλευρικό κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Τα δεδομένα των δοκιμών και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος.

[5] Έρευνα που ανέθεσε η Bridgestone και διεξήχθη από την Profacts, 2015.

[6] Bridgestone ΕΡΜΑΑ: Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή και Αφρική